Save the bees!

Save the bees!

Bijen zijn een van de belangrijkste dieren op deze planeet. Je zou ze snel over het hoofd kunnen zien, maar deze beestjes zijn ons erg dierbaar! Zonder bijen worden onze bloemen en planten niet bestuift, en zullen we nooit meer appels en komkommers kunnen eten. Ook zijn ze erg waardevol omdat ze honing maken. De honingwinkel is de plaats om bijenproducten te kopen. Deze goede bron van suiker is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens goed voor je als je ziek bent. We zouden niet kunnen overleven zonder bijen, en dat moeten we niet vergeten.

Al eeuwenlang leven we samen met de bijen. In het oude Egypte gebruikten ze al veelvuldig honing. In oude tombes zijn hele potten van het kostbare spul gevonden! Omdat honing antibacterieel is, blijft het ook zo lang goed. Kan je nagaan wat een wondermiddel dit is.

Waar gebruiken we het voor?

Honing is de ideale remedie voor een zere keel. Doe het door je thee of koffie heen en het verzacht de pijn. Ook helpt het tegen andere verkoudheidsklachten. Doordat het een natuurlijk product is, en het vak van de imker al eeuwenlang voortgezet wordt, is het een duurzaam proces. Hier haal je niet alleen honing, maar ook andere producten die uit het bijennest komen. Bijvoorbeeld propolis, de bijen gebruiken deze stof om spleten in het nest te dichten en schimmels af te weren.

De natuur staat voorop

Duurzaamheid is de afgelopen tijd steeds belangrijker geworden. Voor de consument maar ook de producent! Sommige mensen trekken hun twijfels bij het gebruik van bijen voor onze consumptie. Echter maken bijen honing, of wij dat nou willen of niet. De imker houdt ook erg veel van zijn bijen en voert het vak met veel liefde uit. De bijen staan bij een goede imker op de eerste plaats. Honing kopen kan je dus gerust zonder schuldgevoelens doen!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.