Niet terugdeinzen.

Niet terugdeinzen.

Het is nog geen 2 weken geleden dat tijdens de persconferentie werd verteld dat zowel de indoor als uitdoor sport voor de amateursport boven de 18 niet meer wordt toegestaan. Hoe vervelend is het wel niet dat in een tijd waarin het sportseizoen net weer is begonnen alles voor boven de 18 jaar wordt gesloten. Voor in een crisistijd moeten er opofferingen gemaakt worden en helaas is dat in dit geval op de volwassenen amateursport en Horeca.

De coronamaatregelen

Voor deze nieuwe regels werd er een sanctie gelegd op de hoeveelheid mensen in heel de sporthal. De regel was maximaal 100 mensen in heel een sporthal, en publiek was niet meer toegestaan buiten de zaalwacht. Bij het stilleggen van de amateursport gaat het om alle sporten waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Het kabinet wil de jeugd nog wel laten sporten, maar dan alleen op trainingen en niet in wedstrijden, is het plan. Door competities stil te leggen worden reisbewegingen beperkt. Professionele sport, zoals het betaald voetbal, is uitgezonderd van de maatregelen. Helaas zijn nu ook alle trainingen stilgelegd wat voor veel mensen net zoals mij een van hun enige uitlaat in de week is.

Alternatieven

Doordat ik nu geen indoorsport meer kan beoefenen heb ik ook een stuk minder aan mijn Nike zaalschoenen die gemaakt zijn om op polyurethaan of marmoleum te spelen. De uitdaging is van elk probleem een oplossing te zoeken. Dat kan ook een alternatief zijn zoals overstappen naar een sport die je altijd buiten kan doen. Ik ben daarom overgestapt naar hardlopen en routefietsen. Het fijne aan deze sporten is dat je voor hardlopen alleen krachtige schoenen nodig hebt en voor het fietsen natuurlijk alleen maar een fiets, want in een tijd dat je je geneigd voelt om alleen maar binnen te zitten en thuis te werken kan een stuk beweging en buitenzijn wonderen doen voor je conditie maar ook je mentale gezondheid.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.