Maak perfect passende betonblokken met de mallen van BETONBLOCK®

Maak perfect passende betonblokken met de mallen van BETONBLOCK®

Heb jij een constructiebedrijf en ben je op zoek naar een manier om makkelijk betonblokken te produceren? Neem dan eens een kijkje bij BETONBLOCK®. Met hun legosysteem kunnen de blokken die je maakt zonder moeite op elkaar worden gestapeld. Ze verschuiven later niet. Hoe werkt het? Bij Businesstopper waren wij er nieuwsgierig naar. Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan. In dit artikel lees je alles over het maken van betonconstructies met de mallen van BETONBLOCK®.

 

Altijd verzekerd van kwaliteit

Met betonblokmallen maak je snel en makkelijk betonconstructies. De mallen bestaan in verschillende maten en vormen, dus zit je niet vast aan één soort blok. Bij het gebruiken van dezelfde vorm is ieder blok beton hetzelfde als de vorige. Daarom zijn de muren die je bouwt nooit meer wankel of krom. De mallen zijn gemaakt van gehard staal door een lasrobot in eigen fabriek. Je bent dus altijd verzekerd van betrouwbare kwaliteit en een product dat langdurig meegaat.

 

Het BETONBLOCK® systeem

Beton laat zich storten in welke vorm jij maar wilt. De mallen van BETONBLOCK® zijn gemaakt om van die flexibiliteit gebruik te maken. Door de noppen en uitsparingen in het beton -die doen denken aan de bekende lego – sluiten de betonblokken perfect op elkaar aan. Zo kun je zowel permanente als tijdelijke constructies makkelijk in elkaar zetten. Daarbij kan je met slechts één mal blokken in verschillende vormen en maten maken. Door het deelwand-systeem kan de betonmal makkelijk worden aangepast. Ook nadat je de mal al meerdere malen hebt gebruikt, blijft de kwaliteit van de blokken die je produceert hetzelfde. Zo blijft bouwen met de betonnen stapelblokken die jij hebt gemaakt altijd eenvoudig.

 

Gebruik ook restbeton

Je constructiebedrijf moet natuurlijk voldoen aan veel eisen en milieu-normeringen. Daarom wil je ook met restbeton aan de slag kunnen. Met BETONBLOCK® mallen kun je ook restbeton tot een volwaardig product verwerken. Zelfs betongranulaat kan nog worden gebruikt. Hierdoor veroorzaak je minder verspilling en hoef je geen restproducten meer af te voeren.

 

Wat heb je nodig?

Betonblokken zijn nu eenmaal niet zonder hulpmiddelen te tillen. Je hebt dus wel een aantal hulpmiddelen nodig om er mee te kunnen bouwen:

 

 • Met een hijsjuk houd je tijdens het hijsen het betokblok recht;
 • Met een betonblokkantelaar kantel je de betonblokken in de juiste positie;
 • Met een rotarklem op een voorheftruck draai je een betonblok;
 • En met een betonblokklem kun je ook daadwerkelijk betonnen legoblokken stapelen.

 

Gelukkig kun je ook voor de aanschaf van deze producten bij BETONBLOCK® terecht. Je hoeft dus niet naar derde bedrijven en bent nog steeds verzekerd van de uitstekende kwaliteit waar ook de betonblokmallen om bekend staan.

 

 

Eenvoudig een blok maken

Het storten van betonblokken is heel makkelijk met de mallen van BETONBLOCK®. Na zeven eenvoudige stappen kun je al aan de slag met het bouwen van een keldermuur of fundering.

 

 • Stap 1: Als eerste plaats je een mal op een platte ondergrond;
 • Stap 2: Om ervoor te zorgen dat het geharde blok straks eenvoudig van de mal loskomt, breng je vervolgens een oliehoudende coating aan;
 • Stap 3: Langzaam maar zeker giet je met steeds dezelfde snelheid het nog vloeibare beton in de mal;
 • Stap 4: Door met een trilnaald het beton te trillen, zorg je ervoor dat het uiteindelijke betonproduct overal dezelfde samenstelling heeft;
 • Stap 5: Nu strijk je het beton glad met een troffel;
 • Stap 6: Als het beton helemaal hard is kun je de mal openen. Verwijder eerst de pinnen die deze bij elkaar houden;
 • Stap 7: En verwijder dan zonder moeite de wanden.

 

Je kunt nu beginnen aan de constructie van het nieuwste bouwproject. De eenvoudige constructiemethode van BETONBLOCK® sluit aan bij praktisch elk bedrijf!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.