Let hierop bij het kopen van een brommer

Let hierop bij het kopen van een brommer

Wil je relaxed toeren van A naar B? En wil je snel op je plaats van bestemming zijn? Een brommer kopen is dan een aanrader. Let op dat het wel belangrijk is dat je een bromfietsrijbewijs hebt (rijbewijs AM). Heb je een autorijbewijs of een motorrijbewijs? Dan ben je automatisch bevoegd om brommer te rijden. Wij leggen je vandaag uit waar je op moet letten als je een brommer wilt kopen.

Betrouwbaarheid


Nieuw of tweedehands? In beide gevallen is het van belang dat je een betrouwbare brommer koopt. Wanneer je ervoor kiest om je brommer te kopen, is het een aanrader om het bij een erkende handelaar te kopen. Wanneer de verkoper is aangesloten bij de BOVAG, dan zit je vaak goed. Wil je de brommer kopen bij een particulier via bijvoorbeeld Marktplaats? Let dan extra op. Check of de verkoper eventuele beoordelingen heeft, voor welk bedrag soortgelijke brommers worden verkocht en vraag of je een proefrit mag maken.

Merk


Een betrouwbare brommer gaat over het algemeen langer mee. Hoewel A-merk brommers vaak iets duurder zijn, zijn ze vaak wel betrouwbaarder. Maar wat zijn nou A-merk brommers? Merken zoals Aprilia, Kumco, Piaggo, SYM, Vespa, Yamaha en Peugeot bieden topkwaliteit brommers aan. Wees er wel van bewust dat wanneer je een brommer koopt je kijkt wat de specificaties zijn en in welke staat de brommer verkeert. Zo voorkom je alsnog een miskoop.

Neem iemand mee die verstand heeft van brommers


Niet iedereen kent iemand die verstand heeft van brommers, maar als je wel zo iemand kent dan is het zeker aan te raden om diegene mee te nemen. Indien je niet iemand kent die verstand heeft van brommers, is het alsnog slim om iemand mee te nemen. Diegene let misschien wel weer op andere dingen die jij doet, waardoor een extra persoon een mooie toevoeging kan zijn.

Verzekering


Als je een nieuwe brommer koopt, is het belangrijk dat je deze laat verzekeren. Een WA verzekering is de minimale verzekering die je absoluut moet afsluiten. Deze verzekering dekt schade die je aan anderen toebrengt. Een allrisk verzekering is een verzekering die de meeste schade dekt die je aan anderen en je eigen brommer aanbrengt. Let op dat er altijd wel wat uitzonderingen zijn, dus lees je van tevoren altijd goed in. Eén ding wat zeker is, dat is dat wanneer je een brommer wilt verzekeren je goed bent ingedekt tegen onverwachte schade.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.