Kiezen voor onderhoudsvrije kozijnen

Kiezen voor onderhoudsvrije kozijnen

Wanneer je de ramen laat vervangen doe je er verstandig aan meteen de kozijnen te vervangen. Als je nog houten kozijnen hebt bespaar je veel geld als je dit laat vervangen door PVC of aluminium kozijnen. Ramen en deuren Lier vervangt ramen en zorgt ervoor dat op deze manier je woning beter geïsoleerd is. Kies je naast PVC of aluminium ook nog voor HR(++) glas dan zijn je raampartijen helemaal goed geïsoleerd.

 

Goed geïsoleerde ramen

Vroeger werden er voornamelijk enkel glas ramen geplaatst. Dit wil zeggen dat er dus maar één laag glas is gebruikt. Dit isoleert niet. De ramen zijn daarna weer verder verbeterd en is men meer overgegaan naar het plaatsen van dubbel glas. Dit verbeterde de isolatie al sterk. Op dit moment is er nog een optie bijgekomen. HR++ glas is namelijk twee lagen glas met daar tussenin argongas. Dit isoleert nog beter en is dus een nog grotere besparing op je energiekosten.

 

Geluidsisolerend

De nieuwe glaskeuzes zorgen er tevens voor dat het glas een betere geluidsisolerende functie heeft. Naast geluidsisolerend zijn er mogelijkheden voor zonwerende functie. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de winter wordt vastgehouden en in de zomerdagen de warmte niet naar binnen komt. Zo blijft je woning beter op temperatuur en heeft dan dus een positief effect op je energierekening.

 

Aluminium schuifdeuren

Heb je het liefst grote raampartijen of deuren die je open kunt schuiven? Het advies is dan om aluminium kozijnen te gebruiken. Deze zijn steviger en kunnen de grote raamoppervlakten beter dragen. Het geeft een ruimtelijk effect en je haalt buiten op die manier naar binnen. Je kunt zo in de zomer de schuifdeuren open schuiven waardoor je kunt genieten in de zomer en op mooie lentedagen. Op winterse dagen geniet je zo vanachter de mooie grote ramen van sneeuw en winderige stormen. Je zit dan lekker warm en knus binnen.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.