Je kantoorruimte netjes houden? Zo pak je dat aan!

Je kantoorruimte netjes houden? Zo pak je dat aan!

De kantoorruimte is de plek waar mensen dagelijks hard aan het werk zijn. Voor de meeste banen is een beetje concentratie en focus ook zeker vereist. Het is dan ook belangrijk dat de werkruimte hiervoor geschikt is. Dit kun je natuurlijk bereiken door te zorgen voor stilte, bijvoorbeeld door het plaatsen van geluidswanden of het uitdelen van noise-cancelling koptelefoons aan je werknemers. Concentratie zit hem echter niet alleen in stilte. Een opgeruimde en nette ruimte is ook van groot belang voor een goede concentratie. Een opgeruimd kantoor staat namelijk gelijk aan een opgeruimd hoofd. Maar hoe hou je de kantoorruimte nou netjes?

Zorg dat het schoon blijft

Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat de ruimte schoon is en schoon blijft. Dit kan alleen bereikt worden door regelmatig schoon te maken, bij voorkeur dagelijks. Als je het goed bijhoudt, hoef je niet eens in de zoveel tijd een hele grote schoonmaak te houden. Haal dus dagelijks even de stofzuiger en de stoflap door de ruimte. Je zult zien dat dit al een groot verschil maakt.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Om een kantoorruimte netjes te kunnen houden heb je voldoende opbergruimte nodig. Het liefst dichte kasten, zodat het allemaal rustig en opgeruimd oogt. Voor mappen en papierwerk kun je archiefkasten gebruiken. Het je veel kleine materialen waarvan je niet meer waar je het moet laten, dan kun je deze ook in emmer met deksel doen en deze opbergen in een kast. Opgeruimd staat netjes!

Vraag iedereen om het bureau netjes te houden

Verder is het ook slim om je werknemers individueel te vragen om hun bureau’s netjes te houden. Dit is vaak een kleine moeite, en zo is een ruimte meteen een stuk minder rommelig. Zorg ervoor dat werknemers alleen de benodigde materialen en documenten op hun bureau hebben en dat alle andere materialen zijn opgeborgen in lades of archiefkasten. Gebruik ook kabelgoten en kabelbinders om de snoeren van computers en andere apparaten op te bergen en te voorkomen dat ze in de weg liggen.

Probeer papier te beperken

Tot slot doe je er ook goed aan om papier zoveel mogelijk te beperken. Papieren gaan vaak rondslingeren, wat het erg mogelijk maakt. Daarnaast is veel papierwerk erg onoverzichtelijk. Probeer dus zo weinig mogelijk te printen en zo veel mogelijk administratie online te houden. Wel zo overzichtelijk en netjes. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.