Incasso van je vordering met een incassobureau in Tilburg

Incasso van je vordering met een incassobureau in Tilburg

Heeft iemand bij jouw bedrijf een product gekocht of dienst afgenomen, maar daar nog steeds niet de factuur van betaald? Wanneer klanten niet of niet op tijd betalen, kan dat schadelijk zijn voor je bedrijf. Want ook jij hebt je eigen betalingen te doen, en zonder (voldoende) inkomsten kan dat een probleem worden. Debiteuren kunnen dus voor behoorlijke cashflow problemen zorgen. Daarnaast brengen niet-betalende klanten ook frustraties met zich mee. Het is als bedrijf namelijk erg vervelend als iemand gebruikt maakt van jouw dienst of product, zonder je daar vervolgens voor te betalen. Wanneer het sturen van e-mailen en brieven, of het bellen van de klant niet tot de oplossing leidt, is het verstandig om over te gaan tot verdere actie: het uit handen geven van je factuur.

Incassobureau of incasso advocaat?

Facturen uit handen geven ter incassering kun je doen aan een incassobureau. Dat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het onder druk zetten van debiteuren, om op die manier alsnog de vordering te kunnen incasseren. Door de debiteur te bellen, mailen en brieven te sturen, wordt de druk verhoogd. In deze berichten wordt namelijk vaak gedreigd met juridische vervolgstappen, die veel extra kosten voor de debiteur mee kunnen brengen. Naast incassobureaus bestaan er ook incasso advocaten. Dit zijn advocaten die hun juridische bevoegdheden en expertise inzetten om vorderingen te incasseren.

Extra bevoegdheden ten opzichte van een normaal incassobureau

Een advocatenkantoor heeft extra bevoegdheden die ingezet kunnen worden om de druk op je debiteur te verhogen. Dit zijn bevoegdheden die enkel ingezet worden door advocaten, waardoor incassospecialisten van een incasso bureau daartoe geen mogelijkheid hebben. Juist dergelijke extra bevoegdheden kunnen ervoor zorgen dat je debiteur onder de druk bezwijkt en alsnog overgaat tot het betalen van je factuur. Bij deze extra bevoegdheden kun je denken aan het aanvragen van een faillissement, het laten leggen van conservatoir beslag of het incasseren van grotere vorderingen (van € 25.000,- of hoger).

Advocaat word je namelijk niet zomaar. Daarvoor dien je eerst een studie rechten af te ronden op een universiteit, met een masteropleiding waarmee je een zogenoemde verklaring ‘civiel effect’ kunt ontvangen. Dat is namelijk een vereiste om toegang te krijgen tot juridische togaberoepen. Vervolgens dien je ervaring als advocaat-stagiair op te doen bij een advocatenkantoor, waar je onder toezicht van een patroon (een ervaren advocaat) staat. Daarbij dien je ook de beroepsopleiding en enkele cursussen af te ronden. Pas daarna kun je beëdigd worden als advocaat.

Een advocaat is daarom echt een juridisch specialist en beschikt daardoor over dergelijke extra bevoegdheden. Deze kunnen voor jouw zaak ingezet worden om de kans op succes te vergroten. Met andere woorden: een advocaat heeft meer mogelijkheden om jouw vordering succesvol te incasseren dan een normaal incassobureau. Dat vergroot de kans op succes.

Incasso zonder risico: No Win, No Fee

Door je incasso uit handen te geven, besteed je in wezen werkzaamheden uit. Daar dient ook voor betaald te worden. Je incasso overdragen aan een incassobureau is daarom een extra risico: je wacht al op geld, en maakt vervolgens ook nog eens extra kosten om dat geld te kunnen incasseren. Wanneer de incassoprocedure niet slaagt, zit jij namelijk met deze extra kosten opgescheept. Om dit risico bij je weg te nemen, werkt Onyx Advocaten op basis van No Cure, No Pay (of zoals wij het noemen: No Win, No Fee). Dat houdt in dat de kosten van de incassoprocedure bij je debiteur in rekening worden gebracht. Met een slagingspercentage van 90% weten wij bijna altijd je vordering te incasseren. Soms lukt dat helaas niet. In die gevallen komen onze kosten echter niet voor jouw rekening. Met Onyx Advocaten loop je dus geen extra risico.

Voor bedrijven met niet-betalende klanten in Tilburg

Als advocatenkantoor voor incassoprocedures werken wij vaak voor bedrijven in regio Tilburg. Wij zijn zelf in ’s-Hertogenbosch gevestigd en zijn dus goed bekend met de omgeving. Hierdoor snappen wij welke toon we moeten hanteren om klanten bij jou in de buurt op een menselijke manier te benaderen. Ons uitgangspunt is namelijk om ervoor te zorgen dat de relatie tussen jou en jouw klant behouden blijft.

De incasso van je vordering direct overdragen

Wil jij niet langer wachten op je geld en graag direct in actie komen? Kies er dan voor om – zonder enig risico – de incasso over te dragen aan Onyx Advocaten. Bezoek onze website voor meer informatie of om je vordering direct over te dragen. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.