Handige maaltijdtips na een drukke werkweek

Handige maaltijdtips na een drukke werkweek

Er zijn van die weken dat je jezelf echt voorbij dreigt te lopen. Van die weken dat je iedere ochtend bij het opstaan al reikhalzend uitkijkt naar het moment dat je weer naar bed kan. Die enorme vermoeidheid speelt zijn parten. Niet alleen tijdens het werk zelf, maar ook in je privéleven. Zo wordt regelmatig gezien dat mensen met een drukke baan ongezonder leven en slechter eten dan mensen met een minder veeleisend beroep. 

Gelukkig hoeft het ondernemerschap niet te betekenen dat je in de avond niets voedzaams en gezonds op tafel kunt zetten. Daarom volgen hier een aantal handige maaltijdtips na een drukke werkweek of werkdag. Heel belangrijk, want lekker in je vel zitten en gezond leven doet immers wonderen voor jouw bedrijf! 

Zorg dat er altijd voldoende boodschappen in huis aanwezig zijn 


Verreweg de grootste fout die je kunt maken is geen weekboodschappen doen. Dit betekent dat je dus iedere dag na het werken eerst naar de supermarkt kan gaan om boodschappen in huis te halen. En geloof ons, daar heb je na een drukke werkdag of werkweek echt geen zin meer in. Boodschappen bestellen biedt dan ook zeker de uitkomst. Deze kun je op ieder moment van de dag (of de nacht, net wat jou uitkomt) bestellen. Bovendien kunnen ze ook op ieder gewenst tijdstip worden bezorgd. Plan jouw bezorgmoment standaard iedere week in, zodat je zeker weet dat er altijd voldoende ingrediënten in huis zijn om een lekkere, gezonde en snelle maaltijd op tafel te zetten. 

Verwacht niet teveel van jezelf 


Het is tevens ontzettend belangrijk om echt niet teveel van jezelf te verwachten. Je kunt niet verwachten dat je naast een veeleisend beroep ook nog eens iedere avond een culinair hoogstandje op tafel zet. Geef daarom gerust toe als het eens niet zo lekker loopt. Een keer food near me trough butlon bestellen is echt geen schande. Soms is het ook echt de enige manier om überhaupt nog iets binnen te krijgen aan het einde van de dag. 

Wil je toch ook een beetje op je gezondheid letten of heb je simpelweg geen zin in friet of pizza? Dan kun je je hart gerust ophalen. Het aanbod van bezorgrestaurants lijkt namelijk ieder jaar weer groter te worden. Zeker gedurende huidige coronacrisis. Steeds meer restaurants zijn gaan bezorgen en ook steeds meer restaurants bieden gezonde alternatieven aan. Als je online eten gaat bestellen, hoeft dit dan ook niet te betekenen dat je direct ongezond eet. 

Maak een weekmenu 


Duidelijkheid is prettig wanneer het drukke weken betreft. Weet daarom precies wat er iedere dag gegeten of gemaakt moet worden. Met het maken van een weekmenu zorg jij ervoor dat precies duidelijk is wat je iedere dag moet maken of eventueel uit de vriezer kan halen. Kies tijdens drukke weken vooral voor makkelijke maaltijden die meerdere dagen gegeten kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pasta. 

Begin iedere week met de vraag: wat eten we vandaag? Stel een weekmenu op en hou je hier ook aan. Dat geeft voldoende handvaten om iedere dag toch nog iets voedzaams op tafel te zetten. Bovendien weten jij en je gezin zo precies waar ze aan toe zijn. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.