Ga voor zonnepanelen met een accu-opslag voor optimaal energiemanagement

Ga voor zonnepanelen met een accu-opslag voor optimaal energiemanagement

Wanneer een bedrijf investeert in zonnepanelen, kan het voorkomen dat deze niet altijd op het gewenste moment energie opleveren. Op een zonnige dag kan er bijvoorbeeld meer energie worden opgewekt dan het bedrijf nodig heeft, terwijl er op een donkere dag juist te weinig wordt opgewekt. Door gebruik te maken van zonnepanelen accu opslag is het mogelijk om de opgewekte stroom op te slaan en de stroom te gebruiken wanneer gewenst. Dit biedt niet alleen de mogelijkheid om energie terug te leveren op tijdstippen waarop er geen stroom nodig is of wanneer de teruglevertarieven gunstig zijn, maar ook om op een zeer efficiënte manier om te gaan met de opgewekte stroom!

Voordelen van een accu

Een ander groot voordeel van zakelijk zonnepanelen met accu-opslag is dat het bedrijf op deze manier bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien bieden accu’s een oplossing voor een betere balans in het energienet. Doordat de opgeslagen stroom kan worden gebruikt op momenten dat de zonnepanelen niet genoeg stroom leveren, zullen er geen kosten zijn voor deze stroom van een energiemaatschappij of netbeheerder, zelfs niet bij bewolking of ’s avonds. Als het bedrijf minder stroom gebruikt dan er wordt opgewekt, kan je er als bedrijf ook voor kiezen om de opgeslagen stroom terug te leveren op het moment dat de teruglevertarieven het meest gunstig zijn.

Netspanning

Voor netbeheerders wordt het steeds meer een uitdaging om de energiestroom te beheren. Door de toename van bedrijven die zelf stroom opwekken en vaak op hetzelfde moment in grote hoeveelheden stroom terugleveren, ontstaan er namelijk grote verschillen op het stroomnet. Hoewel elektriciteitscentrales proberen deze verschillen te compenseren, blijft het een uitdaging om de netspanning op peil te houden. Te hoge spanningen kunnen tijdelijke storingen bij omvormers veroorzaken, hoewel dit een beveiligingsfunctie van de omvormers is, het nadeel is dat de zonnepanelen op dergelijke momenten geen energie meer opwekken. Maar dankzij de opslag kan de opgeslagen stroom nog steeds worden gebruikt.  Wil je meer informatie over de mogelijkheden van zonnepanelen met een accu-opslag voor je bedrijf? Laat je informeren door een zonnepanelen specialist en bespaar naast een hoop geld ook het milieu. Op deze manier geef je je bedrijf een duurzame uitstraling!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.