Energielabel-C verplichting kantoren: zo voorkom je een boete

Energielabel-C verplichting kantoren: zo voorkom je een boete

Sinds 1 januari 2023 is het verplicht om minimaal energielabel C te hebben bij een kantoorpand groter dan 100 m2. Bij een lager energielabel zoals D, E, F of G is de kans aanwezig dat je een boete kunt krijgen of dat je zelf het pand dient te sluiten. Je deed er dus verstandig aan om voor januari al te beginnen met het verduurzamen van je kantoorpand. Weet je niet zeker welk energielabel jouw pand heeft? Dan kun je een inspectie laten uitvoeren en een energielabel voor je kantoor aanvragen via EnergielabelVoorMijnPand.nl. Mocht je een energielabel C hebben, dan zit je goed en kun je altijd nog nadenken over eventuele manieren om het pand verder te verduurzamen. Heeft het pand energielabel D of lager? Dan dien je aan het werk te gaan om het pand snel te verduurzamen.

De eerste stap naar een duurzamer pand

Als eerste is het verstandig om in gesprek te gaan met een energieadviseur. Hij of zij kan je vertellen welk energielabel het pand op dit moment heeft en wat je kunt doen om het pand verder te verduurzamen. Het is hierbij zaak dat je de maatregelen die je neemt om het pand te verduurzamen binnen 10 jaar weer terugverdiend. Een energieadviseur gaat samen met jou in en om het pand kijken waar er mogelijkheden liggen om het pand te verduurzamen. Zo kan er worden gekozen voor betere isolatie of voor dubbelglas. Aan het einde van de inspectie krijg je een energierapport met daarin alle kosten voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden. Je kunt vervolgens zelf bepalen waar je gaat beginnen met het verduurzamen.

Maak direct een afspraak voor je kantoorpand

Voor iedereen die nog niks heeft gedaan om het kantoorpand te verduurzamen en die een laag energielabel heeft, dient haast te maken. De inspecties zijn van start gegaan waarbij kantoorpanden worden gecontroleerd op hun energielabel. Heb je energielabel D of lager, dan riskeer je een boete of kan het pand worden gesloten. Daarom is het belangrijk om direct een energieadviseur in te schakelen of een energielabel te regelen voor je kantoorpand. Via Energielabel Voor Mijn Pand kun je binnen enkele dagen aan een energielabel komen. Dit energielabel is vervolgens 10 jaar geldig waardoor je weer een lange tijd vooruit kunt. Na het maken van een afspraak wordt het pand geïnspecteerd en krijg je vervolgens een energierapport en jouw energielabel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.