Een schootkussen, zo gewoon en toch zo bijzonder

Een schootkussen, zo gewoon en toch zo bijzonder

De mens heeft geleerd hulpmiddelen te ontwikkelen om het leven gemakkelijker en aangenamer te maken. Het huishouden van de gemiddelde Nederlander bestaat uit een scala van hulpmiddelen. Denk maar aan meubels, huishoudelijke apparaten, audio-visuele apparatuur, maar ook keukenbestek en zo meer.

Ik wil in dit artikel graag de aandacht vestigen op een kleine uitvinding, waar niet zo veel aandacht voor is. Het is geen heel bekend item, het heeft ook geen sexy naam, maar is in zijn eenvoud een heel bijzonder hulpmiddel, wat je huiselijke activiteiten zeker gaat vergemakkelijken. Ik heb het nu over het schootkussen.
Het schootkussen is een van de meest onderschatte hulpmiddelen in en om het huis. Als je er eentje hebt dan merk je pas wat je al die jaren ervoor gemist hebt.

Wat is een schootkussen eigenlijk?

Een schootkussen is een kussen met een harde bovenlaag, die je op schoot kunt zetten en waarmee je van alles kunt doen zonder aan een tafel te hoeven plaatsnemen.
Een schootkussen bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is een kussen, dat meestal gevuld is met kunststof balletjes die ervoor zorgen dat het kussen flexibel is en zich vormt naar het oppervlak waarop het kussen staat (in de meeste gevallen natuurlijk je schoot).
Het tweede deel is een hardtop bovenblad. Dit bestaat meestal uit MDF plaatmateriaal omdat dit een mooie glad oppervlak geeft en dus prima als werkblad kan fungeren.
Het blad kan worden voorzien van een mooie afbeelding zodat het schootkussen er ook nog mooi uitziet (zoals te zien bij Kadogalerie op de website).

Wat kun je met een schootkussen?

Ofwel: waarom moet je een schootkussen kopen? Het schootkussen is multifunctioneel. Met het kussen zelf kun je niet veel, je zet het neer op schoot, op de bank of op bed. Maar de gebruiksmogelijkheden zijn enorm. Gebruik het als schoot dienblad en serveer een heerlijk ontbijt op bed. Of gebruik het schootkussen als laptopkussen, zo kun je op de bank werken of rondsurfen op het internet. Verder kun je zittend op de bank eten, lezen, handwerken of iets anders doen, gebruik makend van het vlakke bovenblad.
In de auto op reis kun je het schootkussen gebruiken als reistafeltje achterin voor de kinderen of voorin als ondergrond voor een kaart of het schillen van een appeltje voor de chauffeur. Bedenk het maar. Er zijn ongelofelijk veel toepassingsmogelijkheden en je gaat ervaren dat je je schootkussen dagelijks gaat gebruiken.
Een schootkussen, zo gewoon en toch zo bijzonder!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.