Een goed pak op maat

Een goed pak op maat

Voor de trouwdag is het hebben van een goed pak natuurlijk hartstikke belangrijk. Deze dag staat in het teken van jou en jouw partner en mensen zullen continu naar je kijken. Het is dan wel fijn als jij er goed verzorgd en netjes uit ziet. De eerste stap hiervoor, is door een mooi pak te kopen. Een Trouwpak kopen is iets dat erg spannend en leuk is. Door langs te gaan bij een specialist in pakken weet jij zeker dat je er goed uit ziet voor jouw belangrijke dag. Een kant en klaar pak uit de winkel zit immers nooit zo mooi en past nooit precies goed. Een pak op maat laten maken is dan een stuk mooier en laat je er verzorgd uitzien.

 

Let hierop bij het kopen van jouw trouwpak

Een trouwpak zul je waarschijnlijk niet vaak meer dragen na je trouwdag. Waarschijnlijk zul je deze nooit meer uit de kast trekken. Toch is het hebben van een mooi trouwpak een heel belangrijk ding, dat je niet zomaar kun overslaan. Voor zowel een trouwpak als ieder ander pak, is het van groot belang dat deze goed op de vormen van jouw lichaam aansluit en niet te groot, klein, lang of kort is op sommige plekken. Door langs te gaan bij een specialist kunnen jullie samen kijken naar de perfecte lengtes voor jouw pak. Zo voorkom je dat je een pak aanschaft dat eigenlijk niet goed aansluit op jouw lichaam.

 

De juiste broeklengte voor een pak

De lengte van de broekspijpen is een belangrijk onderdeel van het pak. Let er dan ook goed op bij het uitkiezen van een pak, dat deze niet te lang of te kort zijn. Kijk bij de broekspijpen dan ook goed hoe deze vallen over je schoenen. Hieraan kun je heel eenvoudig zien of een broek jou te lang of te kort is. Aan de achterkant van je benen moet de broekspijp namelijk net boven de hak van de schoenen komen te hangen. Is dit het geval? Dan is de lengte van de broek al goed voor jou. Als de sokken te duidelijk zichtbaar zijn of wanneer de pijpen volledig over de schoenen vallen, zijn deze te kort. Je pak zal dan langer gemaakt moeten worden of juist worden ingekort.

 

De juiste mouwlengte voor een pak

Naast de broeklengte, is de lengte van de mouwen bij een pak ook erg belangrijk. Niet iedereen is het erover eens hoe lang de mouwen van een pak moeten zijn. Sommig emnsen vinden dat de mouw in je handpalm moet vallen, wanneer jij je armen langs je lichaam houdt. Toch zijn er ook mannen die het mooier vinden als de mouw iets korter is. Een mouw die eindigt bij de polsen wordt dan vaak gekozen. Onderaan de colbert wordt het overhemd dan zichtbaar. Voor het gebruiken van mooie manchetknopen is dit bijvoorbeeld een goede manier. Ook wanneer je wilt dat jouw horloge goed in beeld is, is dit een betere lengte voor de mouwen van je colbert.

michael&giso.com

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.