Een gezonde kantooromgeving bouwen in coronatijd!

Een gezonde kantooromgeving bouwen in coronatijd!

Wat is een gezonde kantooromgeving in coronatijd? Sinds maart 2020 werken de meeste mensen vanuit huis. Dit is inmiddels iets langer dan een jaar geleden. We hebben hierdoor een hoop problemen voorbij zien komen. Veel mensen hadden last van fysieke klachten, konden zich niet goed concentreren, verloren motivatie en kunnen werk en privé nauwelijks uit elkaar houden. We hebben gekeken met welke tips je een gezonde kantooromgeving kunt bouwen in coronatijd. Lees snel verder!

Automatisering en veiligheid

Met al het werken op afstand zien we dat steeds meer bedrijven nog zoekende zijn naar vertrouwde informatie delen op afstand. Veiligheid is ontzettend belangrijk voor een bedrijf. Door automatisering toe te passen, kunnen we ook op afstand beter werken met gevoelige informatie. Ervaar je hier zelf nog steeds problemen mee of is het bedrijf nog zoekende naar de beste oplossingen? Kijk eens online naar waar je uit kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld salesforce partner. Doe ook onderzoek naar ervaringen hiermee en maak op basis daarvan je keuze!

Wat is een gezonde kantooromgeving?

Wat is dan een gezonde kantooromgeving precies? Hier vallen een hoop dingen onder. We hebben daarom een lijstje gemaakt die je als checklist kunt gebruiken wanneer je je kantooromgeving ombouwt tot een gezonde omgeving:

  • Ergonomische producten: veel bedrijven hebben zelf de mogelijkheid gegeven extra schermen, bureaus en stoelen mee te nemen van kantoor. Is dit voor jou niet voldoende? Dan kun je altijd via bedrijven zoals dataflex kijken naar producten die je nog mist. Denk aan een sta- en zitbureau of een extra voetsteun tijdens het werken.
  • Meer groen in je werkomgeving: meer groen betekent betere concentratie, verhoogde productiviteit en daardoor betere werkprestaties! Hoe je kunt zorgen voor meer groen? Zo veel mogelijk natuurlijk licht van buitenaf binnen krijgen, de ruimte voldoende en regelmatig luchten en planten in de buurt plaatsen. Er zijn speciale kantoorplanten die niet veel aandacht en zorg nodig hebben.
  • Werk en privé gescheiden houden: heb je een aparte kantoorkamer in je huis? Dan heb je geluk! Het is makkelijk om een gezonde kantooromgeving te bouwen en je kunt je makkelijker afzonderen van de ruimte wanneer het tijd is om te stoppen met werken. Heb je niet voldoende ruimte in huis om een kantoorkamer te bouwen en moet je in de woonkamer of misschien zelfs je slaapkamer werken? Dan is dit al een stuk lastiger. Wel kun je een timer voor jezelf zetten om jezelf eraan te herinneren wanneer het echt tijd is om even iets anders te gaan doen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.