De troffelvloer, hoe interessant is dit type vloer precies?

De troffelvloer, hoe interessant is dit type vloer precies?

De kans is behoorlijk groot dat je ooit al eens hebt gehoord over de zogenaamde troffelvloer. Het gaat hierbij om een sterke, slipvaste evenals krasbestendige vloer welke eenvoudig te onderhouden valt. Deze uitstekende eigenschappen zorgen ervoor dat ze in de praktijk vaak bedrijfsmatig worden toegepast. Ondertussen kunnen we echter vaststellen dat deze vloeren ook in een woning steeds vaker de kop opsteken. Dat hoeft niet te verbazen, want dezelfde voordelen als in een bedrijf komen uiteraard ook in een particuliere woning alleen maar goed van pas. Wil je graag meer te weten komen over dit type vloer? Dan vertelt de onderstaande informatie je alles wat je moet weten.

Een eerste kennismaking met de troffelvloer 

De troffelvloer, in de praktijk ook vaak de mortelvloer genoemd, is een naadloze vloer die eigenlijk bestaat uit allemaal fijne grind- en kwartskorrels. Dat zou je eigenlijk niet denken omdat ze samen zijn gebonden door een epoxyhars. De oorsprong van de benaming van de troffelvloer hoef je niet ver te zoeken. Ze is namelijk het resultaat van de manier waarop de vloermortel wordt aangebracht. Dit gebeurt door de vakman met de hand en met behulp van een zogenaamde troffel en vlakspaan. Ondanks het feit dat troffelvloeren strikt genomen eigenlijk geen gietvloeren zijn is het wel zo dat ze er in de praktijk toe gerekend worden. Dat uiteraard vanwege hun naadloze karakter. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een troffelvloer? 

Er zijn een hele waslijst met voordelen verbonden aan de keuze voor een troffelvloer implementeren in je woning. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat deze vloer uitstekend bestand is tegen zware belasting. Dat is echter niet alles. Bovendien vormen ook chemicaliën evenals zuren geen probleem. Het naadloze karakter zorgt er in combinatie met de moderne, industriële look voor dat deze vloer probleemloos in zowat elk interieur kan worden geïntegreerd. In ieder geval is de troffelvloer een harde, slijtvaste vloer welke verrassend minder krasgevoelig is in vergelijking met bijvoorbeeld een polyurethaan gietvloer. Verder zorgt het naadloze karakter van een troffelvloer ervoor dat ze eenvoudig kan worden schoongemaakt en bijgevolg ook zeer hygiënisch is. Wil je graag nog kunnen rekenen op een extra voordeel? Ook de combinatie van dit type vloer met vloerverwarming behoort in de praktijk tot de mogelijkheden. 

G-vloeren.nl | Dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf

Zijn er eventueel ook nadelen om rekening mee te houden?

De troffelvloer kan worden bestempeld als één van de meest interessante vloeren die er op de markt zijn terug te vinden. Daarmee bedoelen we echter niet dat het niet mogelijk is dat je geconfronteerd wordt met enkele kleine nadelen. Die zijn er namelijk altijd. Voor dit type vloer geldt bijvoorbeeld dat ze in vergelijking met het aanbrengen van een vloercoating een stukje meer tijd nodig heeft om gerealiseerd te worden. Daarnaast zijn ze ook helaas niet volledig zelfnivellerend. Dit heeft als gevolg dat ze in de praktijk behoorlijk lastig egaal te krijgen zijn. Kan je met deze kleine punten leven? Dan zal je tot de conclusie komen dat de keuze troffelvloeren ook voor jou interessant kan zijn om op z’n minst even te overwegen voor in je (nieuwe) woning.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.