5 mythes over een boiler kopen; wat is waar en wat niet?

5 mythes over een boiler kopen; wat is waar en wat niet?

Als u op zoek bent naar een nieuwe boiler, voelt u zich waarschijnlijk overweldigd door alle keuzes die er zijn. Het kan moeilijk zijn om te weten welke de juiste is voor uw huis en uw behoeften. In deze gids kijken we naar alle ware en onware mythes die u ongetwijfeld gehoord hebt over boilers. Aan het einde van deze gids kunt u met vertrouwen de perfecte boiler voor uw huis kiezen!

 

U moet uw boiler twee keer per jaar laten leeglopen. – Waar of niet waar? Waar! Als u een elektrische boiler hebt, is het aan te raden om de tank eens in de 12 maanden leeg te laten lopen. Sommige modellen zijn ook uitgerust met automatische uitschakeling, zodat ze uitschakelen wanneer ze niet worden gebruikt en ook nog eens energie besparen! Als uw model echter niet over deze functie beschikt, laat u het gewoon minstens twee keer per jaar 24 uur aan staan om het binnen (en buiten) schoon te houden. 

 

Boilers gaan ongeveer acht jaar mee. – Niet waar! De gemiddelde levensduur van een boiler is ongeveer tien jaar, maar dit varieert afhankelijk van het type boiler en hoe goed er voor wordt gezorgd.

 

U moet de grootste boiler kopen die u zich kunt veroorloven. -Niet waar! U wilt geen grotere boiler kopen dan u nodig hebt, want dat verspilt alleen maar energie en geld. Een goede vuistregel is om een model te kopen dat berekend is op de piekvraag van uw huishouden. Dat betekent dat de grootte van de tank voldoende warm water moet kunnen leveren voor iedereen die doucht en tegelijkertijd apparaten laat werken.

 

Tankloze boilers zijn efficiënter dan traditionele tankboilers . -Niet waar! Tankless boilers zijn niet altijd de meest efficiënte keuze, omdat ze moeten opwarmen telkens u ze inschakelt, wat enige tijd kan duren en meer energie verbruikt dan een tankmodel nodig zou hebben als het binnen al warm zou zijn.

 

U moet de anodestang van uw boiler nooit aftappen. – Niet waar! Als dit onderdeel te lang op zijn plaats blijft zitten zonder periodiek te worden afgetapt, zal er corrosie ontstaan die na verloop van tijd schade aan het toestel kan veroorzaken (en in het ergste geval zelfs tot defecten kan leiden). 

 

Maar welke type boiler is nou het beste voor u behoefte? Er zijn drie hoofdtypes boilers: traditionele tankmodellen, tankloze modellen en modellen op zonne-energie. De beste keuze voor uw huis hangt af van verschillende factoren, zoals hoeveel ruimte u hebt, het klimaat waarin u woont en uw budget. Bekijk dus goed de verschillende soorten boilers en dan bent  u er helemaal klaar voor om een boiler te kopen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.