5 manieren om kosten te snijden met dezelfde resources

5 manieren om kosten te snijden met dezelfde resources

Om meer winst te maken, kun je focussen op het verhogen van je omzet, het verlagen van de kosten of een combinatie van deze twee. Het kan een flinke uitdaging zijn om genoeg geld in kas te hebben, zeker in crisistijd. Wij hebben 3 manieren om kosten te snijden met dezelfde resources voor je op een rij gezet. 

Laat personeel (vaker) thuiswerken

Door jouw personeel meer vanuit huis te laten werken, kun je besparen op de huur van een kantoorpand. Laat je personeel bijvoorbeeld elkaar afwisselen, waardoor je met minder vierkante meters toe kunt. Je bent hierdoor minder geld kwijt aan de huur van externe kantoorruimte en ook vallen de kosten voor woon-werkverkeer lager uit. Wel dien je een thuiswerkvergoeding te betalen aan jouw medewerkers, maar in veel gevallen ben je zo alsnog stukken goedkoper uit.

Resource planning software gebruiken

Je kunt efficiënter werken op het moment dat ook je online werkplek opgeruimd is. Resource planning software zorgt ervoor dat jij direct overzicht hebt in wat er op de planning staat en welke resources beschikbaar zijn. De agenda is altijd actueel want alle ingeplande taken, werkschema’s en vakanties staan in het systeem van deze bedrijfssoftware. Dit bespaart veel tijd en dus geld. 

Besparen op kosten van de cloud

Tegenwoordig maken bedrijven veelvuldig gebruik van clouddiensten. Vaak worden deze los van het bedrijf ingekocht en beheerd, waardoor de IT-afdeling maar weinig inzicht heeft in de totale kosten. Voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding is een centrale cloudstrategie nodig. Zo ben je er zeker van dat je geen dubbele kosten betaalt en bespaar je flink op het gebied van onderhoud en controle over de digitale diensten. 

Lease bedrijfsmiddelen

Niet voor elke ondernemer is het bezitten van bedrijfsmiddelen de ideale optie. Je bent het geld voor een investering namelijk voor langere tijd kwijt. Je kunt ook kiezen voor sale en leaseback, waarbij je bedrijfsmiddelen verkoopt en deze vervolgens gelijk weer huurt via een leasecontract. Dit zorgt voor een vrijkomende cashstroom en je profiteert evengoed van fiscale voordelen. Ook kan het aantrekkelijk zijn om zakelijk een auto te leasen.

Profiteer van gratis advies

Afhankelijk van jouw bedrijf kan het zeer waardevol zijn om een bedrijfsadviseur te hebben. Dit advies is echter vaak kostbaar. Niet altijd is de adviseur dit geld waard, zeker als MKB-er of ZZP’er. Door externen te schrappen bespaar je gemakkelijk in de bedrijfskosten en je hoeft het niet opeens zonder advies te doen. Zo kun je onder andere bij het KvK Adviesteam terecht voor een kosteloos advies.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.