5 manieren om je personeel te bedanken voor hun harde werk

5 manieren om je personeel te bedanken voor hun harde werk

Je personeel heeft eens in de zoveel tijd een bedankje nodig voor het harde werk dat ze leveren. Of het nu gaat om mails beantwoorden of om dozen tillen, het werk dat je personeel levert is erg belangrijk en dit verdient waardering. Er zijn verschillende manieren waarop je je personeel bedankt voor hun harde werk. Wij zetten er vijf voor je op een rij. 

 

Originele manieren voor een bedankje personeel

Je personeel bedanken is mogelijk op verschillende manieren. Je geeft bijvoorbeeld een bosje bloemen of een flesje wijn. Toch zijn er nog andere originele manieren die heel goed werken om je personeel te bedanken. 

  1. Uitgebreide lunch 

In de meesten werkomgevingen luncht het personeel met elkaar. De een heeft zijn eigen boterhammetjes mee, de ander haalt liever wat uit de kantine. Om je personeel te bedanken voor hun harde werk, trakteer je ze op een lekkere en uitgebreide lunch. Geef een dag van tevoren aan dat ze de volgende dag geen lunch mee hoeven te nemen. Regel een lange tafel met heerlijke broodjes en sapjes en je personeel gaat met goedgevulde buiken weer aan het werk. 

  1. Organiseer een uitje 

Iets waar je niet alleen je personeel mee bedankt maar ook het team hechter maakt, is een uitje. Denk bijvoorbeeld aan een pubquiz of een escaperoom. Dit soort teambuilding uitjes zijn een goede manier op je personeel te bedanken, omdat ze vaak veel plezier ervaren tijdens zo’n uitje. 

  1. Nieuw werkmateriaal 

Gebruikt je personeel al jaren hetzelfde toetsenbord, dezelfde stoel of ander werkmateriaal? Geef je personeel als bedankje voor hun harde werk dan nieuw werkmateriaal. Hiermee waardeer je ze niet alleen voor hun harde werk, maar zo werken ze ook op een meer prettige manier en hebben ze meer plezier in het werk. 

  1. Persoonlijk cadeautje 

Een persoonlijk cadeautje doet het altijd goed om iemand te bedanken. Hiermee laat je namelijk echt zien dat je iemands werk, maar ook iemands persoonlijkheid waardeert. Je personeel ziet nu namelijk dat je als werkgever ook moeite steekt in het personeel. Geef bijvoorbeeld een leuke plant die je personeel op het bureau zet of een boekje met een persoonlijk bericht erin. 

  1. Geef complimenten

Misschien wel het allerbeste waarmee je je personeel bedankt voor hun harde werk is het gewoon aan ze vertellen. Zeg dat je blij bent met het werk dat je personeel levert en dat je trots op ze bent. Doe dit niet maar één keer per jaar maar vaker zodat het ook oprecht is. 

Er zijn dus verschillende manieren om je personeel te bedanken voor hun harde werk. Kijk goed naar hoe jouw personeel is en welke manier van bedanken hier het beste bij past. Ze waarderen het hoe dan ook. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.