4 tips om een legendarische VrijMiBo te organiseren

4 tips om een legendarische VrijMiBo te organiseren

De vrijdagmiddagborrel, in kantoorjargon ook wel vrijmibo genoemd, is het gezelligste moment van de week. Bij menig kantoormedewerker beginnen de handen alweer te jeuken bij het idee van de vrijmibo. Zelfs het aanhoren van ieders drukke week is iets waar je naar uitkijkt. En dat allemaal onder het genot van een koud pilsje. Heerlijk! Nu heb jij de belangrijke taak gekregen om de vrijmibo te organiseren. Maar hoe bereid je zoiets ook alweer voor? En wat kan jij doen om de vrijmibo een groot succes te maken? Dat lees je hier. Wij hebben namelijk 4 tips voor een legendarische vrijmibo!

  1. Het oog wil ook wat

Geef aandacht aan de aankleding van de vrijdagmiddagborrel. Kleed de kantine, zaal of het grasveld aan met ballonnen, vlaggen en andere feest decoratie. Zo laat jij iedereen al zien dat er een grote borrel aan zit te komen. Zorg er ook voor dat er genoeg statafels met barkrukken aanwezig zijn, deze stimuleren de informele sfeer, maar geven je collega’s ook de gelegenheid om na een lange werkdag plaats te nemen. Organiseer ook een aantal spellen waar je collega’s aan mee kunnen doen. Dan houd je het enthousiasme doch de sfeer er goed in. Echt zin in een feestje voor in de boeken? Knoop er dan een thema aan vast. 

  1. Zorg voor genoeg versnaperingen

Een drankje bij de vrijmibo is vanzelfsprekend. Zorg dan ook dat er genoeg is! Maar regel ook dat er genoeg te knabbelen is. Een nootje hier een chipje daar is vaak al genoeg om de harten te stelen van het vrijmibo publiek. Maar wat als je eens een keer goed uitpakt. Laat een cateringsbedrijf komen met allemaal lekkere hapjes en verwen je collega’s eens goed. Een ander leuk idee is om iedereen een hapje mee te laten nemen van huis. Zo zorg je ervoor dat iedereen zich betrokken voelt en is de opkomst ontzettend hoog. Waarschijnlijk krijgt iedereen complimenten over het o zo lekkere hapje wat ze hebben meegenomen. 

  1. Muziek voor de sfeer

Wil jij dat je collega’s uit hun dak gaan? Dan is (naast alcohol) muziek de beste oplossing. Zorg er allereerst voor dat jij goede boxen tot je beschikking hebt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een actieve speaker zolang je muziek hard genoeg kan, zit de sfeer er vanzelf goed in. Maak van tevoren een afspeellijst waarbij iedereen nummers kan toevoegen. Beter nog, huur een DJ of coverband in. Zo voorkom je in ieder geval dat er geen meningsverschillen over de muziek kunnen ontstaan. Als laatste tip wat betreft muziek is het huren van een karaoke set een heel goed idee. Wat is nou leuker dan het aanhoren van valse noten bij je leidinggevende, of erachter komen dat een collega een prachtige stem heeft. Dan weet je zeker dat het een feestje wordt om nooit te vergeten.

 

  1. Tijd voor actie

Maak de avond helemaal door een leuke activiteit te organiseren. Denk hierbij aan een karaoke of een spannende pubquiz. Belangrijk is dat iedereen mee kan doen dus plaatst de tekst op een groot projectiescherm en gebruik een beamer. Wil je er zeker van zijn dat de dure beamer niet omgestoten wordt door een jolige collega, plaats de beamer veilig op beamerbeugels. Maak er een spannende avond van dus verzin voor de verliezer een grappige opdracht en er moet natuurlijk ook wat te winnen vallen. 

 

Veel plezier met het organiseren van de vrijmibo en maak er een knalfuif van!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.