Zo verduurzaam je op kantoor

Zo verduurzaam je op kantoor

Hoe duurzamer, hoe beter. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor op de werkvloer. Bovendien maken vele handen licht werk. Samen met je medewerkers kun je dus heel wat besparen. Hoe pak je dat aan? Wij geven je tips.

 

Verminder verbruik van verlichting

 

Op elektriciteit valt heel wat te besparen op kantoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van de verlichting? In plaats van het gebouw ‘s avonds te verlichten, kun je, op wat beveiligingsverlichting na, de meeste lampen uit laten. Wil je wel dat je kantoor in het donker goed zichtbaar blijft? Laat dan een videowall installeren met ledverlichting. Deze schermen, die je vindt op Rotapanel.nl, richten de aandacht op je bedrijf, maar zijn veel zuiniger dan de meeste andere verlichting.

 

Verminder gebruik van apparaten

 

Op kantoor worden er veel machines en apparaten gebruikt. Dit biedt veel mogelijkheden om te besparen. Moedig collega’s bijvoorbeeld aan om minstens een keer per week samen de trap te nemen. Het is goed voor de gezondheid en het vermindert liftgebruik. Moedig medewerkers daarnaast aan om minder te printen en om hun apparaten ‘s avonds volledig uit te zetten.

 

Verduurzaam in de kantine

 

In de kantine of de koffiecorner kun je besparen door voor duurzame koffiebekertjes te gaan. Nog beter is het wanneer medewerkers hun eigen mok van huis meenemen. Verkoop in de kantine geen voedsel met plastic verpakking. Tot slot kun je ervoor kiezen om fairtrade en biologische producten te verkopen.

 

Hou het hoofd koel op kantoor

 

In de zomer kan het behoorlijk warm worden op kantoor. Hoe hou je je hoofd zo lang mogelijk koel zonder de airco aan te zetten? Overweeg om raamdecoratie en zonwering te plaatsen, zodat zonnestralen zo veel mogelijk uit kantoor geweerd worden. Laat daarnaast apparaten die niet gebruikt worden uit staan, zodat deze geen warmte genereren.

 

Vraag medewerkers om input

 

We hebben een aantal leuke tips besproken die je kunnen helpen om te verduurzamen op kantoor. Wil je meer ideeën opdoen? Je kunt het internet afstruinen, maar een andere optie is een groene ideeënbus ophangen op kantoor. Laat medewerkers hun ideeën om te verduurzamen posten in de bus. Je zult je misschien verbazen over de leuke initiatieven die je medewerkers bedenken. Probeer een keer per maand een leuk idee uit. Voor je het weet, werk je op een groen kantoor.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.